Föredrag om Mannerheim

Ulf Swenzén kommer till Ljuskärrsberget och berättar för oss om fältmarskalk Gustaf Mannerheim från Finland. Förfriskningar serveras.
Datum: tisdag 25 oktober
Tid: 14.00
Plats: Berget, Ljuskärrsvägen 5
Pris: 50 kr för medlem, 70 kr för gäst
Anmälan: senast 21/10 på tel.svar, e-post, lista eller här.

Besök på K A Almgrens Sidenväveri

Den första november gör vi ett besök på K A Almgrens Sidenväveri & Museum. Vi tar tåg och buss dit. På plats får vi en guidad visning med produktion igång samt utställningar och film.
Datum: tisdag 1 november
Tid: 13.40 är det samling vid entrén
Plats: Repslagargatan 15 A
Pris: 50 kr för medlem
Anmälan: senast 27/10 på tel.svar, e-post, lista eller här.

Informations- och samtalsträffar

Nästa träff blir onsdag 30 november kl 15.00 på Sweet & Pure på Tippen.

Samtalsträffarna är ett utmärkt tillfälle att träffas över en kopp kaffe och ha trevligt. Var och en betalar för sig själv. Ämnet för mötet meddelas i ordförandens Månadsbrev en vecka före träffen. Även tidigare månadsbrev hittar du på samma ställe. På samtalsträffen får du träffa representanter för styrelsen som berättar om vad som är aktuellt och vad SPF arbetar för. Som medlem kan du tala om för oss vad du förväntar dig av föreningen och vilka frågor som vi bör arbeta med.

I höst fortsätter våra cirklar

Vi har cirklar i bridge, gymnastik, golf och bokläsning. Alla har börjat sin verksamhet. Några platser finns kvar så skulle du vilja vara med kan du kontaktade den ansvarige för respektive cirkel. Vem det är framgår här.

För dig som vill resa 

SPF i Saltsjöbaden kommer inte att anordna några egna resor under 2016 men det finns många resor för SPF:are ändå. Aktuella resor, kryssningar mm som Stockholmsdistriktet anordnar ser du i högra kolumnen här på vår hemsida. Dessutom finns Nackaringens resor. Se vilka möjligheter som finns under 2016 för medlemmar i Nackaringens vänföreningar här.

För dig som har Facebook-konto

SPFSaltsjöbaden kan du följa oss. Vi skriver inlägg om våra aktiviteter, både före och efter, om frågor som diskuterades, med foto som visar hur det var, mm mm. Ofta lägger vi upp foton från våra aktiviteter. Vi skriver om sådant som intresserar oss. Gilla oss gärna!

SPF är påtryckare

SPF Seniorerna i Saltsjöbaden är en av drygt 380 medlemsföreningar fördelade på 27 distrikt inom SPF Sverige, där vi deltar aktivt i arbetet för oss äldre. Vi representerar våra medlemmar och deras intressen lokalt i Nacka Seniorråd tillsammans med våra tre systerföreningar liksom med PRO, som har sex föreningar i Nacka.
Trafikfrågor, tillgänglighet och hälsofrågor hör till det vi bevakar även på landstings- och riksnivå.
Vi är också representerade i såväl Stockholmsdistriktet som Södertörnsgruppen där vi bevakar våra intressen.

 

 

 

 

Nyheter från SPF Seniorerna Stockholmsdistriktet

Nyheter från Förbundet

Sidan senast uppdaterad 2016-10-21