Hjärnkoll

 ”Jonas” Ulla och Birgitta. lyckades inte gå vidare till final i ”Hjärnkollen” som ägde rum på Finlandsfärjan Cinderella. I konkurrens med ”pensionärssnillen” från Hälsingland i norr till Skåne i söder. Dom var mycket nära att lyckas, fattades bara en ynka poäng för att komma till tredje omgången. 

Resan började i Gävle med buss till Stadskajen i Stockholm där Cinderella väntade. Ombord första dagen träffades alla deltagare för genom gång av reglerna inför tävlingen. Därefter väntade en utsökt middagsbuffé. Kvällen var lugn, och uppe på däck kunde vi avnjuta ett underbart Ålandshav, med en ljummen och i stort sett vindstilla höstkväll i månens sken, helt fantastiskt. En härlig upplevelse innan det var dags att gå till kojs. 

Dag 2 började med tidig frukost och direkt in till tävlingsarenan.
I första omgången hade lagen 20 minuter på sig att svara på frågorna, 16 frågor. I andra omgången fick lagen ytterligare 16 frågor, men fick en fråga i taget, 1 min betänketid innan frågan samlades in. Lite mer tidspress således. Det var i denna omgång som vårt lag missa den 11 frågan och slutade på 9 poäng, hade behövt ytterligare 1 poäng för att gå vidare. Frågorna var alldagliga med några ”slamkrypare” för att skilja ”agnarna från "vetet.”

”Jonas” Ulla och Birgitta kämpade väl och skall ha all heder för en väl genomförd tävling. Grattis till alla tre.

Vann gjorde Kalmar, Sörmland 2:a och Jönköping kom 3:a. Hille kom på 4:e plats tillsammans med alla övriga lag.

Vid penna Håkan

 

 

 

 

Nyheter från SPF Seniorerna Gästriklandsdistriktet

  • Inga aktuella nyheter

Nyheter från Förbundet

Antal besökare de senaste 12 månaderna: 1046Sidan senast uppdaterad 2015-01-14