Bilderna från våra månadsträffar och aktiviteter.
 På vissa bilder kan du klicka och komma
till referat med fler bilder. 


Vi vill påminna om att dessa sedlar blir ogiltiga efter den 30 juni 2016
 

På gång

Maj 2016
Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Prova på att spela GOLF  

På Brevikens Golfbana den 30 maj kl 10.00

 

Därför skall du börja spela golf....

Det här är en av de allra bästa motionsformerna över huvud taget. Speciellt för oss som är äldre. Alla vet vi, att promenader så ofta som möjligt är mycket hälsosamt för oss. Men vi vet ju också alla, att bara gå och gå kan bli ganska enahanda och trist.
Kan man då lägga till ytterligare en fysisk aktivitet, som golfspel, så kan vi som vet garantera, att motionen blir allt annat än tråkig.
Ok – man kan förstås spela dåligt en runda, men då är det så märkligt, att man längtar till nästa gång, för då blir det med all säkerhet bättre. Men den nödvändiga motionen har du tillgodogjort dig i alla fall och kommer att känna dig mycket nöjd med det. Du använder de flesta av kroppens muskler utan att anstränga dem för hårt.

Du promenerar under arton hål mellan åtta kilometer och en mil. Och det märkliga igen är, att du inte alls tänker på det avstånd du tillryggalägger. Du rör dig nästan konstant under c:a fyra och en halv timme. Då inkluderas fika-rasten på ungefär tio minuter efter nio hål. Du går på mjukt härligt underlag. Dina ögon och sinnen får njuta av underbart vackra vyer.Ibland får du höra ”klicken” och se hur din boll går precis i den riktning du tänkt dig.
Och det – vill jag lova – är en alldeles speciell upplevelse och känsla.
Du behöver inte inandas bilavgaser utan får hela tiden ren frisk luft i dina lungor. Du störs inte av billjud.

Du använder regnkläder när det är dåligt väder och det hindrar inte spelet om det nu inte kommer störtskurar förstås. Då gör vi bara uppehåll under paraplyerna tills det värsta har gått över.
Du skall veta, att den sociala biten är oerhört viktig i vårt seniorgäng. Tonen emellan oss kan ibland, för en utomstående, tyckas vara lite tuff, men det är bara på ytan. Därunder vill vi alla varandras allra bästa utom att de andra inte skall spela bättre än en själv naturligt nog.

Ett av spelets idéer är naturligtvis att man skall spela så bra som möjligt och försöka klå motspelarna. Ingen av oss tar våra rundor på blodigt allvar, men vi försöker varje gång spela så bra som möjligt.

Golfen har en mängd olika spelformer. På tisdagsträffarna spelar vi oftast ett lagspel, där varje deltagares bästa boll kan vara avgörande för lagets resultat. Vi spelar bara nio hål de dagarna.
Nu är det ju också så, att golfens handicapsystem i början gynnar nyblivna spelare, som som får ett antal extraslag på varje hål, och de extraslagen minskas efterhand i förhållande till den skicklighet, som man visar.Detta betyder också, att en mer erfaren spelare med lägre handicap (mindre antal extraslag per hål) måste spela på toppen av sin förmåga för att vinna över en nybörjare eller en spelare med högre handicap.
Du som är kvinna skall speciellt veta, att den feminina delen i gänget ”tar för sig” på banan och inte på något vis för en undanskymd tillvaro. Vi alla respekterar, utan undantag,varandra.
Vi spelar, som jag nämnde på tisdagar vid halv tiotiden, Före varje start lottar vi bollarna, så att var och en skall få spela med så många olika kamrater som möjligt.Du som börjar spela har naturligtvis möjligheter att reservera annan tid också för att gå ut på banan.

Vill du spela på andra banor gör du det mot en varierande avgift (greenfee)

Ragnar S.

 

 

 

 

 

 

 

 
 

  

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter från SPF Seniorerna Karlsborgsbygden

Nyheter från SPF Seniorerna Skaraborgsdistriktet

Nyheter från Förbundet