Skriv ut
 
 KRISTIANSTAD
  
Vår förening ingår i förbundet SPF Seniorerna. Regionalt tillhör vi SPF Seniorernas Distrikt Skåne och lokalt i SPF Seniorernas Krets Kristianstad. SPF är en ideell organisation som är partipolitiskt och religiöst obunden. Huvuduppgiften är att tillvarata, främja och verka för medlemmarnas/seniorernas sociala och ekonomiska intressen. Fortlöpande information i aktuella frågor ges i vår förbundstidning Veteranen som utkommer nio gånger/år.
 
Vi är representerade i kommunala och regionala pensionärsråd och samverkansgrupper, där vi deltar i behandlingen av frågor angående omsorg, äldreboende, vårdavgifter, färdtjänst mm.
 
Vi har en egen orkester "Nostalgiorkestern", en allsångskör "Visvännerna" och SPF:s Sångkör, vi organiserar studiecirklar, friskvårdsaktiviteter, studiebesök och researrangemang.
 
Vid våra månadsmöten har vi föredrag, information i aktuella seniorfrågor, lotterier, samkväm och underhållning.
 
Förbundet och vår förening har förhandlat fram en rad fina och attraktiva medlemsförmåner, bland annat fördelaktiga olycksfalls- och livförsäkringar.
 
Vi besöker ensamma och sjuka medmänniskor och ordnar musik och sång på äldreboenden.
 
Har Du synpunkter på programinslag eller aktiviteter hör av Dig till styrelsen och kom gärna med förslag till studiebesök och träffar. 
 
 
 
Sidan senast uppdaterad 2016-02-02